SrbijaNasl

Предах од наших виртуелних путовања смо направили у нашем почетном одредишту, велелепној Србији.

Наш почетак свега, наша домовина, овог пута нас је одвела у непроцењиве авантуре. Нисмо могли да одолимо природним лепотама планина, језера, бања као и националних паркова. Колико год мислили да сте упознали Србију, увек се нађе неки скривени драгуљ да вас фасцинира.

Скорашњи одлазак на излет на Опленац и у Орашац нас је приближио времену династије Карађорђевић и чувеном српском вожду Карађорђу.

Након тога смо наставили са изучавањем династије Немањића и чувених задужбина које су подигли, као и познатих научника, сликара и песника.

Велики значај поклонили смо народној традицији у оквиру које смо упознали српску народну ношњу, српско народно коло "Моравац" као и уметност старих заната.

У оквиру паралелног проучавања Србије и Кине организовали смо веома леп час калиграфије. Са драгом гошћом калиграфом Николином Венеручи, упознали смо основе калиграфије на радионици и направили лепе успомене.

На другој радионици смо истакли лепоту и разноликост шара са пиротског ћилима.

Откривали смо занимљивости о лагумима испод Калемегдана, о правој пећини испод цркве Светог Марка, о Ботаничкој башти као и о другим занимљивим местима.

Срећни смо јер потичемо из државе која има богату традицију и културно наслеђе. Увек ћемо спомињати оне чије су заслуге веома велике за нашу државу и никада нећемо дозволити да оду у заборав.