NemackaNasl

Добро дошли!

Управо смо кренули на једно "виртуелно" путовање кроз разне државе. Потребно је само да понесете добро расположење и да уживате у авантурама са нама. Имаћете прилике да упознате неку државу, њену културу, знаменитости и обичаје.

Наши другари ће бити репортери, археолози, новинари, истраживачи и глумци... како би покушали што верније да Вам представе државе. Кроз презентације, филмове, фотографије, употребне предмете, сувенире и дегустацију традиционалних слаткиша моћи ћете што верније да доживите чари Немачке, Египта, Швајцарске, Турске, Француске...

Наши другари ће се потрудити да на радионицама направе мале сувенире који ће бити успомене на дивна путовања.

Зато, опустите се и уживајте у путовањима. Припремили смо много дивних изненађења за Вас. Путовања обогаћују, путовања усрећују!

Пожурите, авион полеће!

 

Прва држава на нашем "виртуелном" путовању је Немачка. Земља позната по пиву, кобасицама, многобројним дворцима, а изнад свега и по Октобер фесту. Октобер фест, дугогодишња манифестација, окупља милионе туриста.

На нашем "путовању" имали смо прилике да испробамо праве баварске ношње дирндл. Организовали смо у нашој учионици Октобер фест. Смењивали су се дечаци и девојчице са различитим баварским ношњама, исплетеним кикицама и другим обележјима Немачке.

Направили смо радионицу где смо правили бреце (переце) и лицитарска срца од глине. Ученици су вештим рукама украсили срца и додали по једно мало огледалце. На крају успешног рада је следила дегустација баварских переца и колачића.

Правили смо њихова пића шпеци и апфел шорл и наравно, уживали. Већ смо спремни за путовање!