Свети Сава - школска слава

 

Колико лик и дела Светог Саве живе у нама кроз векове говоре приче, песме, предања и легенде. Његов култ живи у нама отргнут забораву.

Сваке године 27.јануара наша школа обележава Дан посвећен Светом Сави. Осим славске свеће, жита и освештавања славског колача, овај дан је посебно уприличен школском приредбом.

 

ss01

 

Ове године школску приредбу је припремила учитељица Тања Цапудер са ученицима одељења 3/4. Кроз приредбу су представили живот Светог Саве кроз драмско извођење, песму и фолклор.

Својим величанственим гласом и етно певањем очарала је присутне Милица Митић, ученица одељења 8/2 наше школе.Она је извела песму "Света Анастасија Србска".

 

ss15

 

Други гост представе, КУД "Димитрије Туцовић", је кроз прелепе игре из Србије дочарао лепоту народне традиције.

 

ss27

 

Поучност беседе "Свети Сава деци" од владике Николаја имали смо прилике да чујемо кроз диван глас нашег глумца Виктора Савића.

 

ss30

 

Присутни су имали прилику да виде две мале изложбе икона које је припремило одељење 3/4. Посебно занимљиве су биле иконе рађене на гипсу које подсећају на оне у манастирима из давних времена.

Знамо да ће дух Светог Саве увек бити у нама и надамо се да ћемо увек овако лепо прослављати.

У креативном уређењу школе, као и увек, учествује наставница ликовне културе Драгана Ристић са радовима ученика виших разреда. Сценографија за представу је дело њене креативности, као и изложба цртежа Светог Саве рађена угљеном и темпером.

 

Школска приредба

 

 

 

Изложба икона

 

 

 

Снимак приредбе можете да погледате на нашем Јутјуб каналу: