Драги наши ученици, од 12.октобра 2016.године започели смо нову акцију у школи. Акција носи назив „Наша недељна порука“. Месец октобар је одабран као месец у коме се обележавају Дани деце и Дечија недеља. Сваке недеље ће од бројних одељенских заједница-ваших одељења бити одабрано једно које ће заједно написати поруку за ту недељу. Порука ће бити окачена на зиду главног хола школе као и на сајту школе.

Хајде да се заједно лепим порукама пуних позитивних мисли и емоција бранимо против лоших ствари које нас свакодневно окружују.

Да ли је случајност или не, Ви одлучите сами. Одељење 5-3 које је њихова учитељица увек звала "насмејано одељење" изнедрило је поруку недеље - Обожавамо када се смејемо. Погледајте поруку на зиду наше школе па се и ви од срца насмешите. Најлепше започињу дани који крену од слатког дечијег осмеха.

До наредне поруке... поздрав од психолога Милене

 


27.новембар 2017.

Баш нам је лепо на часовима када сви заједно припремамо поруке. Као почетна идеја овонедељне поруке послужила нам је прича „Седам штапова“, које су другари из 2-5 анализирали у оквиру наставе српског језика. Разговором дођосмо до сјајне поруке - Заједно можемо све. Припремали смо стилизоване штапове користећи старе листове, увијали их и спајали, правећи венац.

 

 


10.новембар 2017.

Стиже нам нова порука недеље коју су осмислили ученици 4-4. Под утиском јесењих породичних послова, опијени предивним јесењим бојама за нас су осмислили - Уз зимницу је слађе пријатељство. Дружили смо се осмишљавајући поруку а за следећу поруку недеље можда изаберемо и ваше одељење...

 

 


16.октобар 2017.

И у овој школској години настављамо да пишемо, осмишљавамо, сликамо... настављамо да се дружимо и заједно припремамо Поруку недеље за све ученике наше школе.

Ученици 5-2 били су прво одељење које је одабрано да учествује у овој акцији. Улазак у старије разреде прихватили су са радошћу и лакоћом а заједно за нас припремили су поруку - Хајдемо у парк. Дивно октобарско време идеално је за игру по шушкавом лишћу, за дружење после школе на које нас ово одељење позива. Уживајте са нама и ове године!

 

 


05.април 2017.

Весело је било свима нама у одељењу 4-5 правећи недељну поруку. Пуно прелепих идеја о љубави изечено је у овом одељењу. За све нас одабрали су једну од порука: Срце се даје најдражој особи. Заједно су осмислили и направили велико срце које су украсили малим уникатним срцима који представљају сваког ученика у овом одељењу. И тако нам показаше да се срце стварно даје најдражима.

 

 


20.март2017.

У понедељак 20.марта нешто мало после 11 сати стигло је пролеће. Сунцом окупан Београд весели се најлепшем годишњем добу. А у холу наше школе разигране боје са нове поруке недеље маме нас да прочитамо ... Осмех нам мами рад другари из одељења 2-1 који нам поручују Припреми осмех за пролећне дане! Да ли сте и ви спремили осмехе за другаре, наставнике, најмилије? Уживајте у лепом времену, у дружењу, у природи која нам се полако буди...

 

 


9.март2017.

У предходној недељи одељење 4-6 добило је задатак да осмисли поруку за све нас. Ми смо тим, јасна и јака порука долази од овог одељења четвртог разреда. Као добро уигран тим осмислили су визуелни идентитет поруке. Изборили су се са изазовним задатком прављења ружа од креп папира. Заједно, помажући једни другима дошли су до поруке као резултата рада целог одељења. Тимски, у складу са самом поруком настала је ова предивна цветно-дизајнирана порука недеље.

 

 


30.јануар 2017.

Да ли сте већ планирали како ћете провести Зимски распуст? Одмарање од свакодневних обавеза зна да прија свима. Грудвање, санкање, клизање, дружење са друговима ... дивне су идеје за активан поровод овог распуста. Пре неколико дана, другари из одељења 3-5 имали су задатак да за ову недељу напишу али и заједно осмисле овонедељну поруку за све нас. Заједно су дошли до поруке која гласи: Зима стеже, пријатељство нас веже. Ова прелепа порука краси главни хол наше школе. Да ли и Вас просто мами да колико већ сутра потражите клизаљке, позовете другаре и кренете на клизање?

 

 


16.јануар 2017.

После кратке паузе и прослављања празника ученици наше школе су опет у клупама. Напољу је хладно и снежно и сама атмосфера нам просто намеће овонедељну поруку. Њу су нам написали ученици 3-1 и она гласи: Падају пахуљице, хајмо на грудвање другари и другарице!

Уживајте и Ви на снегу, обуците се топло, ставите рукавице на руке и са другарима проведите незаборавне тренетке на снегу. Ко се сети нека понесе и шаргарепу... знаћете Ви већ како да је на најбољи начин употребите у снежним играма.

 

 


26.децембар 2016.

У петак 23.12.2016.године одељење 2-5 је уживало правећи овонедељну поруку. Ученици су осмислили уникатне украсе од папира. Сваки украс је носио по једну новогодишњу жељу за све нас. Ево шта нам другари из 2-5 поручују: Желим нам добре оцене! Будимо срећни! Срећно учење! Дођи код мене! Желим Вам добро здравље! Желим срећу у школи и све петице! Да сви будемо другари! Другарство је лепо, треба се дружити! Помажимо једни другима! Заједно можемо све!

Хвала свим другарима из одељења 2-5 на овако лепим жељама и на прелепо дизајнираној јелци украшеној уникатним украсима.

 

 


14.децембар 2016.

Јелка у холу школе чека да буде окићена. На часовима ликовног креативне идеје ученика и њихових учитеља прекриле су паное и зидове учионица маштовитим радовима. Да ли и Ви осећате празнично расположење? Данас су наши другари из одељења 3-2 припремили прелепу поруку недеље у духу предстојећих празника. Уживајте и Ви у њој.

 


5.децембар 2016.

Овонедељна порука гласи „Ми смо пирати а другарство нам је благо“. Ову креативно написану поруку на гусарској капи заједно су припремили за све нас ученици одељења 5-6.

 

 


25.новембар 2016.

Друга одељенска заједница која је осмислила своју недељну поруку је одељење 6-2. Порука гласи „Љубав и пријатељство су кључ свега“.

 

 


5.новембар 2016.

Прва одељенска заједница која је осмислила своју поруку је одељење 6-5. Зајеничким снагама у мору дивних идеја, одабрали су једну. То је порука која гласи „Неко има паре а ја другаре, неко има парице а ја другарице“.